Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener Sivas'tan bağımsız aday oldu.

YP Genel Başkanı Tuncay Özkan, CHP’den milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunurken, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de, partisinden aday olmak yerine İzmir 2. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'dan bağımsız aday olurken, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın BDP tarafından bağımsız aday olarak gösterileceği ifade ediliyor. Havuzunda bulunan kontörler dolayısıyla yargılanan ve ceza almasından sonra da Fransa’ya kaçan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın ise, seçimlerde aday olmayacağı ifade ediliyor.

Türkiye’yi yönetmeye talip olan siyasi partilerin genel başkanlarının, 12 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerde kendi partilerinden aday olmaması dikkat çekiyor. Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, kendi partisinden aday olmadı. Doğu Perinçek, İzmir 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı oldu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'dan bağımsız aday olurken, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın, BDP tarafından bağımsız aday olarak gösterileceği ifade ediliyor. Havuzunda bulunan kontörler dolayısıyla yargılanan ve ceza almasından sonra da Fransa’ya kaçan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın ise, seçimlerde aday olmayacağı belirtiliyor. Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Rıdvan Turan, seçimleri Silivri Cezaevi’nde karşılayacak. Firari Cem Uzan, partisinin oy oranını yurt dışından takip edebilecek.

YP GENEL BAŞKANI CHP’DEN ADAY

Yeni Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan, İstanbul 1. bölgeden milletvekili aday adaylığı için CHP Genel Merkezi'ne avukatı aracılığıyla başvurdu.

Yeni Parti’nin internet sitesinde Özkan’ın "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak, CHP'de olma arzumu ilettim. Ayrıca; yakınlarım aracılığı ile de konuyu kendilerine aktardım. Ben bu seçimlerde de, tıpkı 2007 seçiminde olduğu gibi CHP'nin iktidar olmasını canı yürekten istiyorum. Bugünkü karanlığı CHP ve Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dağıtacaktır. İktidar mücadelesinde CHP'ye destek olmak ve asla zarar vermemek kararlılığımı defalarca dile getirdim" ifadeleri yer alıyor.

İP GENEL BAŞKANI PERİNÇEK İZMİR’DEN BAĞIMSIZ ADAY

Ergenekon davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İzmir'den bağımsız aday olacağı bildirildi. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, ''Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek, 12 Haziran seçimlerine İzmir 2. Bölge'den Cumhuriyet Güçbirliği'nin bağımsız adayı olarak katılacaktır'' dedi.

BDP VE SDP GENEL BAŞKANLARI DA BAĞIMSIZ ADAY

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'dan bağımsız aday olurken, Devrimci Karargâh davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın BDP tarafından bağımsız aday olarak gösterileceği ifade ediliyor.

Fransa’ya kaçan Cem Uzan seçimlerde aday olmayacak

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan da, Fransa’da bulunuyor. Cem Uzan, havuzunda bulunan kontörler dolayısıyla yargılanmış ve ceza almasından sonra da Fransa’ya kaçmıştı. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın ise, seçimlerde aday olmayacağı ifade ediliyor. Firari Cem Uzan, partisinin oy oranını yurt dışından takip edebilecek.

İrfan Pınarbaşı’nın mesajı havada kaldı

Yeni Parti’nin internet sitesinde ise ilginç bir mesaj yer alıyor. Yeni Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İrfan Pınarbaşı’nın, "Seçime Girme Hakkını Elde Ettik" başlıklı yazısında; "Değerli Yeni Parti'liler, Yüksek Seçim Kurulu’nun 05/03/2011 tarih ve 144 No.lu kararı ile 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılabilecek siyasi partiler arasında yer almıştır. "Vatan Namus Ahde Vefa" şiarıyla çıktığımız yolda Partimizin bu başarıyı elde etmesini sağlayan, kar kış demeden özveriyle emek veren arkadaşlarımızı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer alıyor.

Yeni Partililerin, genel başkanları Tuncay Özkan CHP’den aday olurken, İrfan Pınarbaşı’nın mesajını dikkate alıp almayacakları merak ediliyor.