Görev süresi 18 Nisan tarihinde dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bankanın dün yapılan 79. Olağan Genel Kurulu ile hissedarlara ve basın mensuplarına veda etti.

Genel kurulun ardından bir grup gazeteci ile sohbet eden Yılmaz, beş yıl önce atandığında gündeme gelen kapısının önündeki ayakkabılarla ilgili de çarpıcı açıklamalardan bulundu.

Yılmaz, ayakkabıların sahibi olan burs verdiği öğrencilerin bugün okullarını tamamlayarak, meslek sahibi olduklarını belirterek, “Birisi hakim, birisi savcı, birisi de Maliyeci oldu” dedi.

23 yıldır kahvaltı etmiyorum

Yılmaz, Merkez Bankası’nın başına atanacak isim konusunda kendisiyle bir görüşme yapılmadığını belirterek, 18 Nisan tarihinde 17.30 itibariyle görevini bırakacağını söyledi.

Yılmaz, eşi Duriye Hanım’ın emekli olmasından memnun olacağını ifade ederek, 23 yıldır çocukları ile birlikte kahvaltı edemediğini kaydetti.

Yılmaz, görev süresi dolmadan, Ankara’nın Yenimahalle semtindeki kendi evine taşındığını da söyledi. Yılmaz “Bir iki eşyam kaldı. Siz taşındı diyebilirsiniz” diye konuştu.

Yılmaz, henüz Başbakan Erdoğan’a veda etmediğini belirterek, Başbakan’a ve bakanlara veda ziyaretinde bulunacağını kaydetti. Yılmaz, Merkez Bankası Vakfı’ndan alacağı maaş konusundaki tartışmaları da değerlendirerek, “Vergi sıkıntısı yaşanmasaydı, vakıftan 5 bin lira civarında bir maaş alacaktım” dedi.

Yılmaz, görev süresinin dolması nedeniyle kendisine iş teklifi yapılıp yapılmadığına ilişkin sorulara da yanıt verdi. Önce “Hiçbir yerden teklif almadım” diyen Yılmaz, ısrarlı soruların üzerine, “Bir Vakıf üniversiteden iş teklifi aldım” dedi.