CHP lideri Kılıçdaroğlu düzenlenen mitingde Osmaniye halkına şu şekilde seslendi: Ekonomi büyüyor diyorsunuz, bu işsizlik neden azalmıyor? Çünkü istedikleri ekonomi politikasında sıcak paraya teslim oldular. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor, emekli yeteri kadar aylık almıyor birileri kazanıyor kim o birileri? Hortumcular ve hortumcuların arkasını sıvazlıyan iktidar, AK Parti'nin ileri gelenlerine bakın hangisinin çocuğu işsiz peki sizin günahınız ne Osmaniye'li gariban Mehmet'in günahı ne onlar neden çocuklarına iş bulamıyorlar.

Hep beraber yürüyerek bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız, Osmaniye'yi biliyorum, burada yürekli insanlar yaşar, Osmaniye'li alın terine değer verir, burası haksızlıklara karşı direnir, Osmaniye 13 Haziran'da inşallah yeni bir tarih yazacak. Eğer size verilen sözler tutulmazsa, eğer geçmişte hangi partiye oy verirseniz verin ama Türkiye bir yol ayrımında artık bir tarafta ülkesi için çalışanlar var, emeklisi, çiftçisi var öbür taraftada hortumcular var. Tercih şu hortumcudan yana mı oy kullanacağız adaletten, halktan yana mı oy kullanacağız. Biliyoruz ki Osmaniye'de esnaf perişan, binlerce yoksul çocuğumuz, kadınımız, ailemiz var biz dedik ki; Yoksulluğu bu güzel coğrafya da tarihe gömeceğiz her yoksul ailede kadının banka hesabına her ay 600 lira para yatıracağız ve hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek dedik.

Bir çocuğun bile çocuğa aç girmemesi için bu yola çıktım, hortumculardan hesap soracağım, bu ülkede temiz siyaset olacak ama bu ülkede gençler geleceğimizdir diyerek onlarında hakkını vereceğiz. Diyorlar ki; Her yoksul ailede kadının banka hesabına yatıracaksın parayı biz zaten makarna, bulgur veriyoruz diyorlar. Bir yoksulluğu sömürürsün yiyecek dağıtırsın, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek bu siyasi ve inançlarımıza da aykırıdır. İkincisi bu 600 liranın kaynağı nerede kaynağı çıkardık söyledik biz sizden fazla veriyoruz diyorlar. 14 Kuruluş var devlete yardım yapan 14 kuruluşun bütçesini çıkarttım onlar bilmez, hepsini topladık altalta koyduk geriye kalıyor 7 milyar, çok büyük bir paramı bütün kamu harcamalarının yüzde 1.7'si, bunları yoksullardan yana kullandığın zaman çocuklar yatağa aç girmeyecek.

Mazotu 1,5 liraya indireceğim herkes bilsin, 13 Haziran'dan sonra yapacağımız şeylerden birisi mazotu 1,5 liraya indirmek' dedi.