Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman son dönemde yaşanan gelişmeler ile ilgili yaptığı açıklamada; Bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz moral, yaşadığımız ve yaşayacağımız süreçte çok önemli umarım taraftarlarımız bu konuda hassasiyetlerini gösterirler. Süründürme şuanda ki yaşanan durum açıkcası sadece bir futbol adamı olarak değil bir insan olarak baktığım zaman net şekilde durum bunu gösteriyor, özellikle TFF'nin bir kaç gün evvel almış olduğu karar var ben bu kararı TFF'nin aldığını düşünüyorum. Bu karar Fenerbahçe futbolcularını tüm heveslerinden mahrum bırakmıştır, son derece saçma bir karar. Ali Koç'un belirttiği gibi TFF'nin aynı şekilde devamını yapmasını diliyoruz, istiyoruz, Şampiyonlar Ligi'nde yoksak Süper Lig'de neden varız? Bu ikisinden birinin gereğini yapmalı TFF, bunu acele şekilde hepimize de bildirmeli. 
 
Bir yaptırım uygulanmayacaksa bunun adı açıkcası süründürme oldu, başkada birşey anlatmıyor bu amaç dolayısıyla bu oyunun içinde ki hepimiz birey olarak bir piyon olarak görüyoruz kendimizi. Bunu nereye kadar götüreceğimiz konusunda bir düşüncemizde yok, bu sürecin bir an evvel sonuçlandırılması şahsım, kulübüm, oyuncularım adına da tek isteğimdir bu biran önce biter inşallah ve süründürme dönemi sonlanır' dedi.
 
Volkan Demirel yaptığı açıklamada; Bizim isteğimiz madem Şampiyonlar Ligi'ne göndermiyorsunuz bir alt ligden beyaz bir sayfayla başlamak istiyoruz, biz Bank Asya 1. Lig'den tekrar başlamak istiyoruz. Zor yatıp zor kalkıyoruz, hepimiz maçların tekrar başlayarak ister Bank Asya 1. Lig'de ister Amatör Küme'de olursak olalım hepimiz buradayız' dedi.
 
Emre Bölezoğlu yaptığı açıklamada; Bize hangi ligde oynanamız uygun görülürse görülsün kendimizi göstereceğiz, şampiyonluğumuz anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluktu. Geçmişte ne olduysa bugünde aynısını söylüyoruz, Fenerbahçe futbolcuları, yöneticileri, taraftarları olarak buradayız. Alınacak veya verilecek her kararı saygıyla karşılayacağımızı belirtmek istiyoruz. Bizler aslında böyle olaylar içinde olmadığımız için bunlara cevap vermek zorunda değiliz, futbol takımının oyuncuları ve teknik direktörü bu şampiyonluğun helalliğini bilirler. Ben gerçek olarak olaya gerçek tarafından bakarım bu böyledir. 
 
Aykut Kocaman ardından şu şekilde devam etti; TFF madem bizi göndermedi Avrupa'ya bunun arkasında başka şeyler var bizim isteğimiz onların ortaya çıkması. Fenerbahçe ailesini oluşturan unsurların büyük çoğunluğu bunu istiyoruz, Fenerbahçe üzerine olan büyük bir plan var bu plan uygulanıyor ve biz dün, bugün artık bu planın sonlanmasını dile getiriyoruz. Bizim sadece yöneticiler olarak söylediklerimizi dile getiriyoruz. Şampiyonlar Ligi olayı bile son ana bırakılmasının anlamı bence organizasyon bir olaydır. Bu oyun olarak görünüyor ve bu oyunun içinde bizler piyonlarız, biz sadece feryadımızı dile getiriyoruz bu oyunun biran önce sonlanmasını rica ediyor, temenni ediyoruz.
 
Volkan Demirel; Biz hakkımızın yenildiğini düşünüyoruz ve bu yüzden buradayız. 
 
Emre Bölezoğlu; Burada UEFA'nın ciddi bir skandalı var, ben İngiltere'de oynadığım zaman beni ırkçılıkla suçladılar, yani bir Türkseniz siz suçsuzsanız bile suçlu ortaya çıkarmaya çalışırlar çünkü bu durumda güçlüyseniz ülke, lobi olarak her zaman ezilmeye çalışırsınız. Ben dışarıda oynadığım zaman bunu gördüm, Fenerbahçe'ye yapılanda haksızlıktır.
 
Aykut Kocaman; Bizler yüzü kızarmayan insanlar değiliz, eğer şike varsa bizim burada olmamızın bir anlamı yok sadece biz bunun olmadığını düşünüyoruz. Futbol sahasından bakılınca bir tane somut örnek veririm oda Karabük maçında kalecinin bizim sahamızda gol aramasıydı. Karabük gol atsada bir anlamı yok 90+3'te kalecinin ne işi vardır orda gol arıyor, somut örnek istenirse işte somut örnek budur. Söylediklerimden ben sonuna kadar eminim. Şartlar hali hazırdaki durumunu gösterdikçe küme düşme olayına gidecek bu olay durum bunu gösteriyor. 
 
TGRT HABER/IHLASSONDAKIKA