John James Audubon 226. doğum günü anısına Google'dan özel bir logo bugün sitenin ana sayfasında. 26 Nisan 1785 yılında doğan ABD'li ornitolog, doğa bilimci, avcı, ve ressam John James Audubon Google dünya sitelerinin bugünkü logosu. John James Audubon 'in 226 yıl önce bugün doğuşunun anısına çizilen logoda renkli görüntüler bulunuyor. Logonun üzerine tıklanıldığında John James Audubon hakkında bilgiler veriliyor.
 
Google arama sitesi logolarına bir yenisini daha ekledi. Google'ın ara ara değiştirdiği logolar, ünlü isimlerin doğum günlerinden ya da mucitlerin buluşlarından ilham alınarak çiziliyor. Google logoları bazen Türkiye'ye özel de olabiliyor. Cahit Arf gibi ünlü Türk isimlerinin doğum günlerinde de özel logo hazırlayıp Doodle değişimi yapan site, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümlerinde de ana sayfasına kırmızı bir gül koyuyor.
 
 
 
Google, değiştirdiği logolarla ünlü isimlerin sevenlerine ve buluşların müdavimlerine hoş bir sürpriz yapmış oluyor. Dünyanın en büyük arama motoru Google, Türkiye'de en çok ziyaret edilen site durumunda.
 
Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği dünya arama devi Google, değiştirdiği logolarla ziyaretçilerinin gönlünde taht kuruyor.
 
John James Audubon kimdir?
 
John James Audubon (26 Nisan 1785 - 27 Ocak 1851) ABD'li ornitolog, doğa bilimci, avcı, ve ressam. Kuzey Amerika'nın kuşlarını incelemiş, kataloglamış ve resimlerini yapmıştır. Haiti, Les Cayes'da doğan ressam bir süre Liverpool, İngiltere'de yaşamış ama sonra tekrar ABD'ye dönmüştür. Mezarının nerede olduğu bilinmemektedir. Audubon'un yaptığı kuş resimleri daha önce yapılanlara hiç benzemez. Çünkü bu bilgin sanatçı resimlerini müzelerdeki doldurulmuş örneklere değil, canlı ya da yeni öldürülmüş kuşlara bakarak yapmıştır. Üstelik bu hayvanları doğal hareketleriyle resimlemesi, çevrelerine bitkileri ve başka canlıları da eklemesi tablolarına daha canlı ve gerçekçi bir hava katmıştır.
 
Bir Fransiz deniz subayının oğlu olan Audubon, dokuz yaşındayken Fransa'ya gittiğinde, matematik ve coğrafya eğitimi görüp babası gibi kaptan olması için okula gönderildi. Ama bütün zamanını doğadan örnekler toplayıp, kuşları ve hayvanları gözleyerek geçirdiğinden iyi bir öğrenci olamadı.
 
17 yaşındayken babası onu Philadelphia yakınlarındaki arazilerini yönetmesi için ABD'ya gönderdi. Bu ülkede, daha önce görmediği yeni kuşlar ve hayvanlarla karşılaşan Audubon koleksiyon ve resim yapmayı sürdürdü. Önce New York, sonra Kentucky'de bir iş kurarak geçimini sağlamaya çalıştıysa da, örnekler toplayıp resim yapmak bütün zamanını aldığından başarılı olamadı.
 
İhlassondakika