Clinton: Pakistan'la beraber yürüttüğümüz operasyonlar baskı anlamına gelmiştir, bu ortak işbirliğinin devam etmesi büyük önem taşımaktadır. El Kaide ve terör mücadelesi çabaları hiç bir şekilde bu ölümle sonlanmayacaktır. Bundan sonra bizde bu çabalarımızı iki hatta üç katına çıkartmak zorundayız. Afgan halkına daha güvenli bir ülke kurabilmeleri için çalışmalarımız ve yardımlarımız devam edecek.

Afganistan'ın önderliğinde bir siyasi sürecin ortaya konulması El Kaide ve diğer militanlara karşı operasyonlara desteklerimiz sürecek. Şunu söylemek zorundayız bizi yenemezsiniz, bizim üstemizden gelemezsiniz ama El Kaide'yi yenmek için daha barışçıl bir süreci ortaya koyabilirsiniz. Biz onların yanlarında yer almaya devam edeceğiz Bin Ladin Pakistan'a karşı da savaş açmıştı. Pek çok masum insanın ölümlerinin altında Bin Ladin imzası vardı. 

Bin Ladin'in ölümü Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ki halkların ideolojiyi reddedip barışcıl bir fikri ortaya koydukları dönemine denk gelmiştir. El Kaide'nin şiddet dolu ideolojisine bu şekilde cevap vermekten başka bir yolda yoktur. Biliyorum ki bazıları hiç bir zaman bugünü göremeyeceğimizi sandı ama bir kez daha hatırlatıyorum burası Amerika. 10 Yıl sonra Amerika her zamanki gibi başarılı olmaya devam etmiştir ve böyle olacaktır' dedi.

TGRT HABER