Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ile Nazilli Rotary Kulübünün ortaklaşa düzenlediği “Ana-Baba Okulu” seminerleri başladı. Halka yönelik yapılan seminerlerin ilkinde ADÜ Öğretim Üyesi Doç Dr Ruhi Sarpkaya “Okul-Aile İşbirliği ve Önemi” konulu seminer verildi.
Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen öğretmen ve velilere yönelik seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, Nazilli Rotary Kulübü 2007-2008 Dönem Başkanı Metin Başalan, kulüp üyeleri, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.
Halkı bilinçlendirmeye yönelik yapılacak ve altı hafta boyunca devam edecek olan “Ana-Baba Okulu” seminerlerinin Nazilli'de bir ilk olarak Halk Eğitimi Merkezi ve Rotary Kulübü tarafından gerçekleştiğini ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı “Nazilli'de ilk kez gerçekleştireceğimiz bu uygulamada bir sivil toplum örgütü ile ortaklaşa eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Günümüzün en büyük sıkıntılarından olan ana-baba ve çocuklarımızın diyalogu çok önemli bir sorundur. Halkımızı bu çok önemli konularda aydınlatması için 6 hafta boyunca seminerlerimiz devam edecek ve birbirinden değerli konuşmacılarımız yanımızda olacaktır” dedi.
Karakaşlı'nın konuşmasının ardından sunumuna başlayan Doç Dr Ruhi Sarpkaya, medyanın dizi ve filmlerde aile üzerinde çok fazla oynadığını ifade ederek “ABD ve Türkiye'de 1980'den bu yana aile üzerine yapılmış sayısız dizi ve kadın programları yayınlanmaktadır. Hepsinin ortak yönü aile üzerine yapılmış olmaları. Çocuklarımıza bu programları izletirken seçici olmalı ve dikkatli davranmalıyız. Özellikle hitap ettiği yaş konusuna çok dikkat etmeliyiz. Aile; toplumun genel refahı için temel birimdir. Toplumca huzursuzluğun temeli, aile içi huzursuzluktur” dedi.
Ana- babaların kendilerinden kaynaklanan disiplin sorunları nedeniyle çocuklarının da etkilendiğini ifade eden Sarpkaya “Çocuklarınızla birlikteyken tartışmalarınıza dikkat etmeli, aile büyükleri arasında yapılan tartışmalarda çocuklarınızın etkileneceğini hiçbir zaman unutmamalısınız. Özellikle çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamamalı ve alay etmemeliyiz. Çocuklarımıza olan sevgimizi açıkça dile getirtmeli ve onları baskı altına alacak hareketlerden kaçınmalıyız. Cinsel eğitimi ise çocuklarımız ilk önce ailelerinden öğrenmelidir. Aile bu konuda bilgi sahibi değilse araştırıp öğrenmeli ve uygun bir dille çocuklarına anlatmalıdır” ifadelerine yer verdi.
Yaklaşık iki saat süren sunumunun ardından kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Sarpkaya'ya katılım ve desteğinden dolayı teşekkür plaketi verildi.