6 Yaşında öksüz ve yetim kalan bu küçük çocuk, bütün insanlığa unutulmaz bir ders verdi.
Olay Çin'in Guangxi eyaletinin küçük bir köyünde yaşandı.Anne ve babası HIV pozitif, yani AIDS'e yakalandı.Çin yasalarına göre adı açıklanmayan küçük çocuk, bir ay içerisinde hayatta tek başına kaldı.

Anne ve babasının AIDS'den ölmesi üzerine köylüler toplanarak çocuğun okuldan çıkarılmasına karar verdi.Kendi çocuklarına AIDS bulaşmasından korkan köylüler, çocuğu köyün içindeki evinden de sürdü.

Köyün uzağında tek göz kerpiç bir yere sığınan 6 yaşındaki çocuk, burada tek başına yaşam savaşı veriyor.

İşin ilginç yanı bölgedeki doktorlar da AIDS bulaşır endişesiyle çocuğa bakmayı reddediyor.

Okuluna gidemeyen köye giremeyen küçük çocuk, ailesinden geriye kalan köpeğiyle inanılmaz bir mücadeleye girişti.

Penceresi olmayan tek göz barakasının yanına lahana ve ıspanak eken küçük çocuk, ısınma işini de kestiği ağaçlarla sağlıyor.Beslediği 3-5 tavuktan gelen yumurtalarla karnını doyuran küçük Çinli, tek başına ders çalışıyor.

Küçük çocuğun tek yakını köyde yaşayan 82 yaşındaki anneannesi.Bu yaşlı kadında tehdit edildiği için torununun yanına gizli gizli gidebiliyor.

Bu ziyaretler sırasında getirdiği pirinçler çocuğun kurtuluşu olmuş.

Bu acı duruma rağmen hayata tutunmaya devam eden küçük Çinli, son zamanlarda adını vermediği bir adamdan destek almaya başlamış.

Çocuğun durumuna üzülen bir köylü, haftada bir barakaya uğrayarak bir gazete ve ekmek bırakıyor.O gazete küçük çocuğun dünyaya tek bağı.



Habervitrini