Çiftlik köyü düğün salonunda gerçekleştirilen programa Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Köşk Müftüsü Seyfettin Kocaoğlu, Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, Beyköy Muhtarı Hayri Yılmaz ile bir çok sayıda davetli katıldı.
Çiftlik Köyü Muhtarlığı ile Köşk Müftülüğü’nce ortaklaşa hazırlanan “Dostluk ve Kardeşlik” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Kocaoğul, Çiftlik köyündeki programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bencilliğin kol gezdiği, ferdiyetçiliğin hüküm sürdüğü, menfaatlerin her şeyin önüne geçtiği bir dönemde yaşıyoruz. Peygamber efendimizin ölçülerine göre bu gün burada tekrar alışkanlıklarımızı, bakış açılarımızı değerlendirme imkanı bulacağız. Aynı camide namaz kılıyoruz cemaat olamıyoruz. Niye? Çünkü peygamber efendimizin emrettiği ölçülerde kardeşliği yaşayamaz hale gelmişiz. Son yüzyılda dostluk ve kardeşliğin yerini didişmeler almış. Didişmelerin neler kaybettirdiğini düşünürsek dinimizi ve peygamber efendimizi daha iyi anlarız. Peygamber efendimiz köle ile zengini aynı yerde buluşturup, eşitleyip, birini sağına birini soluna oturtmuştur. Dostluk ve kardeşliği hem öğretmiş hem de yaşatmıştır. Dinimiz şefkat ve merhamet dinidir. Bütün insanlık tek bir aileden meydana gelmiştir. Dolayısıyla kardeştir. Hem soy kardeşidir, hem de din kardeşidir. Ademoğulları bir vücudun organları gibidir. Peki Biz Türkiye’de kardeşliği yaşatabiliyor muyuz? Peki İslam Ülkeri kardeş midir? Bizlere İslam alemi hep kötülenmiş.İslam alemi için Lawrencenin uşakları denilmedi mi? Ne denirse densin Peygamber efendimiz kardeşliği emretmiş, hem yaşamış hem de yaşatmıştır” dedi.
Konferansın ardından İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’a Köşk Kaymakamı Sefa Demiryürek tarafından plaket verildi. Köy Muhtarı Ahmet Demirci, yoğun ilginin olduğu konferansa katılanlara teşekkür etti. Program Aydın Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korsu Lalezar’ın seslendirdiği ilahiler ve lokma ikramıyla son buldu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg