9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adaşı Kırşehir’den, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın adaşı Mersin’den, sanatçı Ahmet Kaya’nın adaşı ise Mardin’den AK Parti aday adayı oldu. 
 
Merhum iş adamı Vehbi Koç ile aynı adı taşıyan kaptan, armatör Vehbi Koç da İstanbul 1. Bölge’den aday adayları arasında.
 
50 ADAYI BİZZAT SEÇTİ
 
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde, kurmayları ile bir araya gelerek aday listesine son şeklini verdi. Erdoğan’ın 500 civarındaki adayı kurmayları ile birlikte belirlediği, 50 kişiye ise kendisinin karar verdiği öğrenildi.
 
AK Parti’de milletvekili listesine girmek için bekleyenler arasında ünlü isimlerle adaş olan aday adayları da var. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adaşı Kırşehir’den, ünlü sanatçı Ahmet Kaya’nın adaşı Mardin’den, eski başbakan Mesut Yılmaz’ın adaşı Mersin’den, ünlü iş adamı Vehbi Koç’un armatör adaşı ise İstanbul 1. Bölge’den AK Parti milletvekili aday adayı. Ayrıca listede profesörden iş adamına, avukattan mühendisine, Romanından Süryanisine, işsizinden öğrencisine kadar değişik meslek gruplarından 5707 aday adayı var.