CIA'in Bulgaristan üzerinden bağlantıları kurarak Papa'ya suikastin faili olarak da Ülkücüleri hedef gösterdiler...
 
İşte o haber;
 
Gazete, yayımlanan yeni bir kitapta, Amerikan istihbaratının Komünizmin itibarını sarsmak bu yönde çaba harcadığının iddia edildiğini duyuruyor. İtalya'da yeni piyasaya çıkan ve 20 yıllık bir araştırmanın ürünü olan "Papa'yı Öldürün: Papa 2. Jean Paul'e Yönelik Suikast Girişiminin Ardındaki Gerçek" adlı kitabın yazarları, Marco Ansaldo ile Yasemin Taşkın.
 
Mehmet Ali Ağca, 13 Mayıs 1981'de Vatikan'ın San Pietro Meydanı'nda Papa İkinci Jean Paul'e dört el ateş etmiş, Papa saldırıda ağır yaralanmıştı. Ağca'nın daha önce Sofya'ya yaptığı geziye dayanılarak, suikastin ardında Bulgar Gizli Servisi'nin, hatta belki de KGB'nin olduğu görüşü, yaygın bir şekilde kabul edilmişti. Ancak kitabın yazarları bu argümanı reddediyor.
 
Yazarlardan Marco Ansaldo, "Bulgaristan'ın Papa'ya yönelik saldırı ile bağlantılı olduğu yolunda en ufak bir kanıt yok. Bulgar bağlantısını CIA yaşattı" diyor. Papa'yı öldürmeye çalışanların ülkücüler olduğunu vurgulayan Ansaldo, şunları söylemiş:
 
"Dönemin Amerikan Dışişleri Bakanı Alexander Haig, CIA'den Komünistlere karşı kullanılabilcek birşey bulmasını istedi. CIA ülkücülerin organize suç örgütleri ve Ağca'nın gezisi vesilesiyle Bulgaristan'da bazı bağlantıları olduğunu biliyordu. CIA yetkilileri çok akıllılardı.
 
Ağca Papa'yı öldürmeye çalıştığında hemen bu bağlantıları istismar ettiler.".