Ayaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 ay içinde yağan aşırı yağışlar nedeniyle Menderes Nehrinde taşkınlar yaşandığını belirterek, nehre kıyı arazilerde hububat ekili alanların zarar gördüğünü söyledi.
Ayaydın, şunları kaydetti:
''Çiftçilerimizden edindiğimiz bilgilere göre, Menderes taşkını nedeniyle İncirliova'da 6 bin dekar hububat ekili alan zarar gördü. Araziler mil ve çamurlu olması nedeniyle henüz girilemediği için zarar ve ziyanlar tespit edilemedi. Sular çekilmesi halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik elemanları aracılığıyla ölçümler yapılıp zarar raporları hazırlanacaktır. Bu durumda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kaçınılmaz oldu. Temennimiz sigorta kapsamında olmayan üreticilerimizinde zararlarının karşılanmasında kolaylıkların sağlanmasıdır.''
Erozyon sonucu kapalı drenaj ve açık kanallarda toprak birikintilerin oluştuğunu belirten Ayaydın, suların çekilmesinin ardından tahliye kanallarının mutlaka temizlenmesi gerektiğini ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinin buna öncelik tanımalarını istedi.