Kendisine ait otomobilde M.Y.'nin iki arkadaşı tarafından darp edilen S.B., yol devriyesi yapan polis ekibinin tepe lambasını görünce otomobilden atladı. Sol kolu kırılan S.B.'nin parasını ve otomobilini
gasp eden A.Ö. ve G.K. tutuklanırken, arkadaşını tuzağa düşüren M.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, geçtiğimiz hafta Aydın'ın Köşk İlçesi'nde meydana geldi. Aydın Şehiriçi Minibüs hattı sahibi olan S.B. (48), Işıklı Köyü'nde bulunan bir birahaneye müzisyen arkadaşı M.Y. ile birlikte eğlenmeye gitti.
İddiaya göre M.Y. ile daha önceden tanışan ve balıkçılık yapan A.Ö. (27) ile G.K.'de (27) aynı birahaneye geldi. Başka bir masada alkol almaya başlayan A.Ö. ve G.K. S.B.'nin masasına balık gönderdi. Bu jesti karşılıksız bırakmayan S.B. de 35'lik rakı göndererek jest yaptı. Bir süre sonra masaları birleştiren 4 kişi birlikte alkol almaya başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde evine gitmek için kalkmak isteyen S.B. kendisine "sende araba var bizi de bırakır mısın?" diyen G.K.'ya olumlu yanıt verdi. S.B.'ye ait 09 DP 022 plakalı otomobile giden 4 kişiden G.K. "Sen sarhoşsun ben kullanayım" diyerek anahtarları alarak direksiyona geçti. Merkeze bağlı Ovaeymir Beldesi kanal boyuna geldikleri sırada arabayı sağa çeken G.K. müzisyen M.Y.'ye tokat atarak, "Ödesene lan 3 bin lira borcunu" diyerek darp etmeye başladı. Arkadaşının darp edildiğini gören S.B., borcu kendisinin ödeyeceğini söyledi. 4 kişi tekrar otomobile binerek Nazilli'ye doğru yola çıktı. S.B., yol boyunca bulunan bankamatiklerden değişik kredi kartlarından 3 bin 800 lira çekerek G.K. ve A.Ö.'ye verdi. G.K. ve A.Ö. bu sırada S.B.'yi de darp etmeye başladı. Durumun ciddiyetini anlayan S.B. Köşk İlçesi'ne yaklaştıkları sırada yol devriyesi görevini yapan polis otomobilinin tepe lambasını görünce hareket halindeki otomobilden atladı. Polisler tarafından yaralı bulunan Balcıoğlu'nun sol kolunun kırıldığı anlaşılarak ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

TAKSİ İLE DÖNDÜLER
S.B.'nin otomobilden atlamasının ardından paniğe kapılan 3 kişi S.B.'ye ait otomobili bırakarak taksi ile Aydın'a döndü. Konuyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri üç kişiyi adreslerine yaptıkları baskınlarla yakaladı. Müzisyenlik yaparak geçimini sağlayan M.Y.'nin, minibüsçü S.B.'yi 'Bunda para var' diyerek Ovaeymir Beldesi'nde ikamet eden A.Ö. ve G.K. ile tanıştırdığı ve olayı planladığı öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edilen A.Ö. ve G.K. tutuklanırken, arkadaşını tuzağa düşüren M.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(Cem ULUCAN)

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!