Dalaman'da babasına ait tabanca ile intihar girişiminde bulunan ve başından silahla ağır yaralandığı için Fethiye'de özel bir hastanede tedavi altına alınan lise 1. sınıf öğrencisi S.Y. yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. 15 yaşındaki lise öğrencisi S.Y'nin organları ailesi tarafından bağışlandı. 

Bu gelişme sonrasında Ankara'dan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Dalaman havalimanına gelen bir ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından lise öğrencisinin organlarından 2'sini alarak Ankara'ya hareket etti. İzmir ve Denizli'den gelen ekipler ise 3 organı alarak karayolu ile Denizli ve İzmir'e gitti.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Uğur Çomak, üzücü bir olay sonrasında yaşamını yitiren lise öğrencisinin organlarının 5 kişiye hayat vereceğini belirterek, ''Organlardan kalp Ankara'ya, karaciğer İzmir'e, böbrekler Denizli ve İstanbul'a, pankreas ise Ankara'ya uçakla götürüldü'' dedi.

BABADAN TEK ŞART

Eşiyle birlikte kızının organlarını bağışlayan baba Sezgin Yaman, bunun karşılığında tek şart sundu; Kızının organlarıyla hayat bulacak olan kişileri tanımak. Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından kızının cansız bedenini teslim alan Sezgin Yaman, kızının hayat dolu ve neşe kaynağı olduğunu söyledi. Yaman, kızının küçük yaşlardan itibaren spor yaptığını, Uzakdoğu dövüş sporları alanında ödüllerinin bulunduğunu, intihar etmek için bir nedeninin bulunmadığını dile getirdi.

Kızının organları için sunduğu tek şart için de açıklama yapan Sezgin Yaman, "Ben kızımın organlarıyla hayat bulan kişileri tanımak istiyorum. O kişiler çocuksa onları büyütmek istiyorum. Öğrenci iseler, okutmak ya da ihtiyaçlarını gidermek istiyorum. Büyüklere de yardım etmek istiyorum. Kızımı onlarda bağrıma basmak istiyorum" dedi. İşlemlerin ardından ailesine teslim edilen Seher Yaman’ın cenazesi, ikindi vakti Dalaman’daki cenaze töreninin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.