Amasya'da Harşena Dağı'nda bulunan ve yörede Zindan Tüneli olarak bilinen eski su sarnıcı civarında arkadaşlarıyla gezen 15 yaşındaki lise öğrencisi Ferdi Demirel, çevreden bulduğu bir iple 210 metre derinliğindeki sarnıca inmek istedi. İpe tutunarak otuz kırk metre aşağıya inen Demirel, ipin kopması sonucu sarnıca düştü. Olay yerine gelen dağcı ekip, sarnıcın 170. metresine kadar indi ancak Demirel'e ulaşamadı. Sarnıcın 170 metreden sonra su ile dolu olduğu öğrenildi.

Amasya'da Harşena Dağı'nda bulunan ve yörede Zindan Tüneli olarak bilinen eski su sarnıcı civarında arkadaşlarıyla gezen 15 yaşındaki Ferdi Demirel, Roma döneminden kalma Amasya Kalesi'nin su ihtiyacını karşılamak için yapılan ve iki yıl önce Özel İdare'nin girişimi ile temizlenen 210 metre derinliğindeki sarnıca inmek istedi. İpe tutunarak otuz kırk metre inen Suluova Fatih Lisesi birinci sınıf öğrencisi Demirel, ipin kopması sonucu sarnıca düştü. Emrah Koçak, Ersin Ünal ve Eray Ünaldı arkadaşlarının sarnıca düşmesi sonucu dışarı çıkıp bölgede bulunan kişilerden yardım istedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen dağcı ekip, sarnıcın 170. metresine kadar indi ancak Demirel'e ulaşamadı. Sarnıcın 170 metreden sonra su ile dolu olduğu belirlenirken, sarnıç içerisindeki derin suya dalacak dalgıcın olmaması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.

Ferdi Demirel'ın yaşamından ümit kesildiği belirtilirken, tam donanımlı mağara dalgıcının gelmesinin iki gün sürebileceği ve sarnıçtaki suyun tahliye edilerek kurtarma çalışmalarına devam edileceği öğrenildi. Olay yerine gelen Vali Halil İbrahim Daşöz ve Emniyet Müdürü Ayhan Acet yetkililerden olay hakkında bilgi aldı.