Olay, Şevkiye Mahallesi, Eğiri Sokak'ta oturan Selbi Açar (54) sabah 08.00 sıralarında odun toplamak için evinden ayrıldı. Açar, akşam saatlerinde evine dönmeyince, ailesi aramaya çıktı. 
 
Tüm aramalara rağmen bulunamayan yaşlı kadın Kozan Belediyesi tarafından yapılan anons ile ilçe sakinlerine de duyuru yapıldı. Arama faaliyetlerinin sıklaştığı gece geç saatlerde Selbi Açar, evine 4 kilometre mesafede Adana yolu üzerinde bir narenciye bahçesi içerisindeki kuyu içerisinde seslerin gelmesiyle fark edildi. 
 
Olay yerine emniyet ve 112 acil servisinde gelmesiyle yoğun yağmur altında başlatılan kurtarma işleminde 20 metre derinliğe yaşlı kadının eniştesi Adnan Günez girmesi ile başladı. İp bağlanarak kuyudan çıkarılan yaşlı kadın, "Kuzularım" dilerek ağıt yaktı.
Olay yerinde bulunan akrabaları de sevinç gözyaşı döktü. 
 
20 metre derinliğe düşen ve burada 14 saat kalan 7 çocuk sahibi Selbi Açar, 112 acil servis tarafından Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada eşi, çocukları, torunları ve akrabaları tarafından sevinçle karşılanan Açar tedavi altına alındı. İlk tedavisi sonrasında ileri tetkik amacıyla Adana Seyhan Uygulama Hastanesine sevk edildi. 
 
Akrabalarından Şadi Sarı, "Sabah saat 08.00 sıralarında evden odun toplamak için çıkan teyzemi çocukları kaybolduğunu akşam saatlerinde fark etmişler. Bizlerinde haberi olması ile uzun aramalarımız sonrasında fakir olduğu için evinin odun ihtiyacını karşılamak ve portakal işçiliği için gittiği narenciye bahçesine baktık. Duyulan sesler üzerine yerini belirledik. 14 saat kaldığı kuyuda teyzemizi sağ salim çıkarttığımız için çok mutluyuz. Allah'tan başına bir gelmemesi sevindirici Allah'a binlerce şükür" dedi. 
 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 
Kaynak : http://www.ihlassondakika.com/haber_14-Saatlik-kabus_373191.html#ixzz1KtzlqMtY